18. ADRIA Classic

0

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil ADRIA Classic iz Kopra je v soboto 14. JUNIJA, 2014 organiziralo prireditev 18. ADRIA Classic srečanje starodobnih motorjev in avtomobilov.
Mednarodna prireditev, je veljala tudi za prvenstvo Zveze-SVS. Potekala je ob obali in po slikovitih predelih notranjosti Istre.

Start 18. ADRIA Classic rally-a je pričel v PORTOROŽU nasproti hotela LUCIJA. Na otvoritvi in staru je sodeloval tudi župan Občine Piran Peter Bossman, ki je z zamahom slovenske zastave prvim vozilom dal znak starta.

Dolžina proge je bila 62 km. Prvo vozilo je startalo ob 10.01 uri. Ostala vozila so startala v minutnem zamiku. Pot je peljala skozi Lucijo do Marine Portorož, kjer je bila točnostna vožnja in ogled vozil. Spretnostna preizkušnja se je izvedla na parkirišču podjetja Street tour in od koder se je vožnja nadaljevala proti mejnemu prehodu s Hrvaško – Sečovlje do istrskega kraja Buj, kjer je bil postanek z osvežitvijo. To je bila tudi prilika, da smo se srečali z županom mesta Buj Edijem Andreašićem. Direktor prireditve Matej Družina in predsednik društva Edi Glavič so mu izročila plaketo za sodelovanje. Posadke so pot nadaljevale nazaj proti Sloveniji s postankom v Kaštelu, kjer so se preizkusile v zabavni preizkušnji. Mejo smo prečkali na mejnem prehodu Dragonja in nadaljevali v smeri Šmarij, kjer je sledil postanek v Mercartor hipermarket in nadaljevanje vožnje do »Luške kapitanije« Kopru, kjer je sledil krajši postanek.Po postanku nadaljevanje poti proti Izoli s postankom na mestnem pomolu. Sledila je vožnja mimo Strunjana in ogledom Portoroža. Cilj relly-a je bil pred hotelom Metropol.Prireditev se je štela za prvenstvo SVS in 1. memorial Valterja Surina.

Sodelovalo je 85 posadk z vozili iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Nemčije in Slovenije. Najstarejši avtomobil je bil Dodge roadster letnik 1924 in najstarejši motor Terrot hsst letnik 1928.

Plaketo za Valterjev memorial pa je osvojil Radenko Kocjančič z vozilom Fiat Balilla letnik 1934 iz društva Adria classic.

Hvala vsem članom društva Adria clasic in ostalim sodelujočim, da smo prireditev izvedli uspešno, organizacijski odbor društva Adria classic Koper.

Direktor prireditve Matej Družina

Leave A Reply