21. Adria Classic – predstavitev in prijava

0

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil ADRIA Classic iz Kopra v soboto 17. JUNIJA, organizira 21. ADRIA Classic rally starodobnih motorjev in avtomobilov.

Mednarodna prireditev, bo veljavna tudi za prvenstvo Zveze SVS. Potekala bo ob obali in po slikovitih predelih notranjosti slovenske Istre. Prireditev bo z obiskom posameznih točk in primernim informiranjem udeležencev, obeležila 70 letnico ustanovitve Svobodnega Tržaškega Ozemlja (STO), ki je v tistem času močno zaznamoval življenje v naših krajih.

 • Start 21. ADRIA Classic rally-a bo na parkirišču ob Tomažičevi ulici 18, ne daleč od hotela Delfin v Izoli, v soboto 17. junija 2017. Dolžina proge bo približno 81 km.

  Prvo vozilo bo odpeljalo ob 10 uri 01 minut v smeri Strunjana, do prvega postanka na razgledni lokaciji na Belvederju.  Nato naprej do piranskega obzidja, kjer bo panoramski ogled bližnjih in daljnih krajev. Nadaljevali bomo vožnjo skozi Portorož in Lucijo. Pot se nadaljuje v smeri Izole, nato skozi Semedelo nad Koprom. Sledi spust vozil v smeri Bertokov, do Pobegov kjer bo konec 1. etape s pogostitvijo v tamkajšnji gostilni Jakomin.

  Štart 2. etabe bo v smeri Škofij, kjer bo postanek neposredno ob mejni črti, ki je ločevala cono A in cono B v Svobodnem Tržaškem Ozemlju. Naredili bomo spominsko sliko z ameriškim vojakom in Jeepom, nato nadaljevali pot v Ankaran. Tu bo postanek na lokaciji ob morju ter pogostitev in sprejem udeležencev v sodelovanju z občino Ankaran. Nadaljevali bomo pot skozi mestno jedro Kopra in Izole ter prireditev strnili s ciljem v hotelu Delfin v Izoli.

 • Članarina za udeležbo:

  • 40 € za voznika, 30 € sovoznika in nadaljnje sopotnike, za plačila izvršena na TRR 10100-0035742264 pri Banki Koper, do 10.06.2017.
  • Za kasnejša plačila: 45 € za voznika, 35 € sovoznika in nadaljnje sopotnike, za plačila izvršena na TRR 10100-0035742264 pri Banki Koper ali na blagajni dogodka.
  • Voznik osebnega avtomobila, izdelanega do l. 1930 startnine ne plača.

  Zagotovljeno:

  • Potna dokumentacija s programom, zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja s podelitvijo

   

  Prijava na prireditev:

   

Plakat_A3+_Adria-classic-21-STO-2017

Leave A Reply